Vrienden van het Binnenbos

Verbeteren van de gemeenschapszin op buurtniveau rond het ontmoetingscentrum Binnenbos.

De stichting Vrienden van het Binnenbos beoogt het welzijn te bevorderen van zelfstandig wonende ouderen in de wijken Hoge Dennen en Kerckebosch. Door het organiseren van laagdrempelige contactmomenten werken we aan het verbeteren van de gemeenschapszin op buurtniveau rond het ontmoetingscentrum Binnenbos.

 

 

 

Op dinsdag 14 mei 2019 is de “Gouden Koets” geïntroduceerd in Zeist Oost. Dit elektrisch aangedreven voertuig wordt ingezet om, ouderen die slecht ter been zijn, gratis vervoer aan te bieden naar het ontmoetingscentrum Binnenbos, de huisarts of anderszins.

Gouden Koets

“De Gouden Koets” is ontworpen voor het rijden op de openbare weg. Door de afmetingen van deze iYYo E400SL is het zeer gemakkelijk voor zowel de bestuurder als de passagiers om in- en uit te stappen. De “ Gouden Koets” biedt plaats aan 3 passagiers en de bestuurder. Achterop de E-car is ruimte voor maar liefst twee rollators of een inklapbare rolstoel. De “Gouden Koets” heeft een actieradius van 50 km en mag maximaal 45 km/u rijden. Saillant detail is dat Zeist de eerste Gemeente is waar de “Gouden Koets” in Nederland wordt geïntroduceerd.

Samenwerking “ Gouden Koets” en Albert Heijn Kerckebosch

De Stichting Vrienden van het Binnenbos en het management van de AH vestiging Kerckebosch zijn onlangs een samenwerking gestart om zelfstandig wonende ouderen uit de wijk, die slecht ter been zijn, de gelegenheid te bieden weer zelfstandig boodschappen te doen.

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur worden deze ouderen op eigen verzoek met de “Gouden Koets” thuis opgehaald en naar de winkel gebracht.

De chauffeur begeleidt deze ouderen naar de klantenbalie waar zij worden opgevangen door Carola, een betrokken medewerkster van AH. Mocht er hulp nodig zijn bij het doen van de boodschappen dan staat zij voor hen klaar. Elke “Klant” wordt vervolgens getrakteerd op een kop koffie of thee met iets lekkers erbij.

Hierna wordt de chauffeur van dienst gebeld en worden de mensen weer comfortabel en gratis met de “Gouden Koets” naar huis gebracht.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Binnenbos en het management van AH zien uit naar een succesvolle samenwerking met als doel om de ouderen uit de wijk meer zelfstandigheid en winkelplezier te kunnen bieden.

Albert Heijn Kerckebosch

Rit aanvragen?

Bel 06 14 32 08 72

of mail

post@vriendenvanhetbinnenbos.nl

De Gouden Koets 

Daar ga je dan, in Gouden Koets vermomd,

het lijkt of je belangrijk bent.

Je bent het ook, kijk uit het raam en wuif!

Ze mogen je best zien, met rimpels, witte kuif –

de stok blijft buiten beeld.

Als langs de lanen het publiek verstomt

kom je de koets weer uit

voor dokter, winkel, Binnenbos.

U bent er, majesteit!

Graag tot uw dienst.

Straks rijden we weer voor.

Roel Bosch

Poëziegroep Binnenbos – NoorderLichtgemeente

Actieve wijkbewoners gezocht

Wij zijn op zoek naar actieve wijkbewoners die samen met ons vrije tijd willen inzetten om het welzijn van zelfstandig wonende ouderen in onze wijken te verbeteren. Dit kan door middel van het assisteren als gastvrouw of gastheer tijdens o.a. de wekelijkse Gouden Koffie op dinsdagochtend en door als chauffeur van de comfortabele E. Car, “De Gouden Koets” tot een succes te maken. “De Gouden Koets” wordt ingezet om ouderen die slecht ter been zijn gratis vervoer aan te bieden naar het Binnenbos, de huisarts of anderszins.

Belangrijke karaktereigenschappen

  • Oprecht geïnteresseerd in de oudere medemens
  • Respectvol, geduld, vertrouwenwekkend, hulpvaardig
  • Empathie, een luisterend oor, signaleringsvermogen
  • Een dagdeel per week beschikbaar zijn

Als u in bezit bent van minimaal een geldig B-rijbewijs, zorgen wij voor een gedegen training zodat u zelfbewust aan de slag kunt. Daarnaast zorgen wij voor een collectieve verzekering. Wij hechten aan een open en gezellige sfeer, waar we met elkaar heel veel plezier en voldoening aan beleven.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Aloys ter Steege, voorzitter stichting Vrienden van het Binnenbos
via post@vriendenvanhetbinnenbos.nl of 06 53 77 95 63.

Bestuur Vrienden van het Binnenbos

Voorzitter: Aloys ter Steege
Secretaris: Marian Schmal
Penningmeester: Rob van Steenbergen

Contactadres:
P/a Tussen de Dennen 9
3708 BJ  Zeist

e-mail: post@vriendenvanhetbinnenbos.nl
rekeningnummer: NL92TRIO0379340453

ANBI

Stichting Vrienden van het Binnenbos is momenteel in afwachting op de ANBI status.

Statuten

Statuten Stichting Vrienden van het Binnenbos op aanvraag in te zien.

Onze Sponsoren 

Samen met de Gemeente Zeist, MTénV en de Stichting Gouden Dagen kunnen we o.a. één van de wensen van onze oudere wijkbewoners in vervulling kunnen laten gaan, in de vorm van de Gouden Koets. Dit vervoermiddel zal het vanaf januari 2019 mogelijk maken om naar het Binnenbos toe te kunnen.

U kunt hier ook in van betekenis zijn, net als onze sponsoren.

Onze initiatieven worden mede mogelijk gemaakt door:

Wilt u ook van betekenis zijn
voor onze wijken? 

 
U kunt op meerdere manieren van betekenis zijn.
Denk hierbij aan in gelden, materialen of diensten.

Neem contact met ons op!