Laatste nieuws

 uit Ontmoetingscentrum Binnenbos
voor én door de wijk.

Ontmoetingscentrum Binnenbos is dé ontmoetingsplek in Zeist Oost: open, gastvrij en veelzijdig.

Lees hier onder het laatste nieuws van de stichting Vrienden van het Binnenbos.

 

 

Laatste nieuws

Kerstdiner reacties

Het kerstdiner van afgelopen dinsdag 21 december was grandioos, zo blijk o.a. uit de diverse ontvangen reacties (zie hieronder). Nogmaals dank aan alle betrokken vrijwilligers, koks, bezorgers en onze sponsors om dit mogelijk te maken.

Kerstdiner

Vanaf medio oktober 2021 worden er plannen ontwikkeld om – evenals vorig jaar – een gratis kerstdiner op dinsdag 21 december voor zelfstandig wonende en alleenstaande ouderen in de wijken Kerckebosch en Hoge Dennen te verzorgen. In deze Corona tijd kan het helaas niet samen gevierd worden in het Ontmoetingscentrum Binnenbos. Daarom is gekozen om het wederom thuis te bezorgen bij 50 uitverkorenen, die hopelijk zo een mooi kerstevenement hebben.

Dankzij onze sponsors Meander Omnium (o.a. beschikbaar stellen van de instructie keuken), AH (boodschappen), Tap Dela voor de Amuse en de ‘bubbles’, Slagerij Marlet en Bewonersvereniging Hoge Dennen kunnen wij dit mogelijk maken.

‘Vrienden van het Binnenbos’ hebben talloze vrijwilligers kunnen inschakelen die belangeloos deze organisatie ter hand nemen en de kerstdiners klaarmaken en bezorgen. Dankzij deze vrijwilligers gaat deze actie ongetwijfeld weer een groot succes worden! 

Samenwerking “Gouden Koets” en Albert Heijn Kerckebosch

Samenwerking “Gouden Koets” en Albert Heijn Kerckebosch

De Stichting Vrienden van het Binnenbos en het management van de AH vestiging Kerckebosch zijn onlangs een samenwerking gestart om zelfstandig wonende ouderen uit de wijk, die slecht ter been zijn, de gelegenheid te bieden weer zelfstandig boodschappen te doen.

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur worden deze ouderen op eigen verzoek met de “Gouden Koets” thuis opgehaald en naar de winkel gebracht.

De chauffeur begeleidt deze ouderen naar de klantenbalie waar zij worden opgevangen door Carola, een betrokken medewerkster van AH. Mocht er hulp nodig zijn bij het doen van de boodschappen dan staat zij voor hen klaar. Elke “Klant” wordt vervolgens getrakteerd op een kop koffie of thee met iets lekkers erbij.

Hierna wordt de chauffeur van dienst gebeld en worden de mensen weer comfortabel en gratis met de “Gouden Koets” naar huis gebracht.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Binnenbos en het management van AH zien uit naar een succesvolle samenwerking met als doel om de ouderen uit de wijk meer zelfstandigheid en winkelplezier te kunnen bieden.

Gouden Koets | 06 14 32 08 72

Op dinsdag 14 mei 2019 is de “Gouden Koets” geïntroduceerd in Zeist Oost. Dit elektrisch aangedreven voertuig wordt door Stichting Vrienden van het Binnenbos ingezet om, ouderen die slecht ter been zijn, gratis vervoer aan te bieden naar het ontmoetingscentrum Binnenbos, de huisarts of anderszins.

Gouden Koets

“De Gouden Koets” is ontworpen voor het rijden op de openbare weg. Door de afmetingen van deze iYYo E400SL is het zeer gemakkelijk voor zowel de bestuurder als de passagiers om in- en uit te stappen. De “ Gouden Koets” biedt plaats aan 3 passagiers en de bestuurder. Achterop de E-car is ruimte voor maar liefst twee rollators of een inklapbare rolstoel. De “Gouden Koets” heeft een actieradius van 50 km en mag maximaal 45 km/u rijden. Saillant detail is dat Zeist de eerste Gemeente is waar de “Gouden Koets” in Nederland wordt geïntroduceerd.

Rit aanvragen?

Bel 06 14 32 08 72

of mail post@vriendenvanhetbinnenbos.nl